Heerlijk ontspannen en tot rust komen bij massagepraktijk Enjoy4U

Like ons op Facebook! 06-55126713 info@enjoy-4u.nl

Voetreflextherapie

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die preventief, ter ontspanning en therapeutisch toegepast kan worden. Het is gebaseerd op de theorie dat de voet een afspiegeling is van ons gehele lichaam. Door de reflexzones op de voeten te masseren kunnen de blokkades in het lichaam worden opgeheven, terwijl dit ook een diepgaande invloed kan hebben op lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Met de juiste instelling en techniek zal de reflexoloog zowel de psychische als de fysieke kant van de mens kunnen betrekken bij het genezingsproces.
Door het gehele lichaam lopen energiebanen die o.a. in de voeten eindigen. De reflexzones in de voeten corresponderen met de organen en de orgaansystemen. Door deze specifieke massage wordt de energiestroom in het hele lichaam geactiveerd. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen zodoende weer alle gebieden bereiken.

Chinflex is een combinatie van Westerse voetreflexmassage en Chinese voetmassage.
De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. De Chinezen combineren namelijk de reflexzones met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Ze masseren het onderbeen en de knieën altijd mee waardoor er een hele goede doorstroming op gang komt en het effect van de voetreflex behandeling vele malen groter wordt. Ze gebruiken totaal andere massagegrepen dan wij. Ze kennen enkele specifieke punten zoals het punt voor slapeloosheid en het diabetes punt die wij niet kenden.
Kortom hun systeem is completer dan het westerse, want net het gebruik van de functies van de meridianen en het effect van elk specifiek acupunctuurpunt naast het effect van de reflexzones geeft een enorme uitbreiding van mogelijkheden in een massage. Bovendien vormen klachten die op het eerste gezicht geen verband houden met elkaar toch een logisch geheel. Stel iemand heeft pijn aan de binnenzijde van zijn been en heeft menstruatie klachten. Dan zou dit kunnen duiden op een verminderde functie van de lever (meridiaan). Door de levermeridiaan, enkele specifieke acupunctuurpunten en de leverzone te behandelen kun je alle klachten tegelijkertijd aanpakken.
Maar Chinese voetmassage is ook prima te gebruiken in een Wellness gebeuren. Wat denkt u van een start met een speciaal voetenbad waarin kruiden zitten die het lichaam ontgiften. En daarna een massage met speciale olie waarbij knieën, onderbenen en voeten gemasseerd worden? Er ontstaat zo een diepe ontspanning en vitaliteit die nog vele dagen voort kan duren.

De resultaten

Tijdens een ontspannende Chinflexmassage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal.

De behandeling

De behandeling wordt afgestemd op de ernst van de ziekte of klacht. Het gaat slechts zelden om een enkel orgaan. Meestal is het hele lichaam bij de ziekte betrokken, zodat er een bepaalde tijd nodig zal zijn alvorens de algemene toestand zich weer positief heeft gestabiliseerd. In de praktijk is gebleken dat er minimaal 6 tot 8 behandelingen nodig zijn, van ongeveer een uur per keer.

Niet alleen in geval van ziekte wordt massage als genezend ervaren. Ook voor de dagelijkse vitaliteit is de toepassing van deze methode een “gezondheidsbewaker”. Doordat het afweermechanisme van het lichaam wordt versterkt door regelmatige behandelingen van onder andere de voeten, wordt de vatbaarheid voor ziekten duidelijk verminderd.

Bij een eerste bezoek worden eventuele klachten doorgenomen en wordt, door het bekijken van beide voeten en het drukken op de reflexpunten van de beide voeten, een voetenkaart ingevuld. Vervolgens worden de beide voeten behandeld.

De voetreflexmassage wordt door middel van drukkende bewegingen met de duim en of de toppen van de wijs- en middelvinger uitgevoerd. Na een behandeling is het goed om een glas water te drinken. Het is belangrijk om de losgekomen afvalstoffen af te voeren. Daarna kan, na het bespreken van de ervaringen, een behandelplan gemaakt worden. In het begin zal een wekelijkse behandeling gewenst zijn, waarbij het effect van de behandeling(en) na één tot vijf behandelingen merkbaar kan worden.

Tijdens de behandeling worden de voeten gemasseerd. De massage voelt ontspannend aan. Het kriebelt niet en is niet pijnlijk. De behandeling duurt ongeveer één uur.

Reacties tijdens of na de behandeling

Tijdens of na de behandeling kunnen reacties ontstaan. Hier hoeft men zich niet ongerust over te maken, want dat wil zeggen dat de therapie werkt. De reacties kunnen sterker of zwakker zijn, maar duren nooit lang.

Reacties tijdens de behandeling:

 • Meer dan normaal transpireren
 • Koud of juist warm worden
 • Prikkelingen
 • Geeuwen/slaperigheid
 • Huilen
 • Opkomende emoties

Reacties direct na de behandeling:

 • Duizeligheid
 • Gevoel van zweven
 • Op wolkjes lopen
 • Blijheid en ruimte voelen
 • Een energiek gevoel (bergen kunnen verzetten)
 • Loomheid

Dagen na de behandeling (soms ook enkele uren er na):

 • De urine is donkerder en ruikt sterker (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam)
 • Oude, niet goed verwerkte of onderdrukte ziekten steken tijdelijk weer de kop op (regressie).
 • Meer afscheiding (ontlasting, transpireren, witte vloed, e.d.)
 • Veranderde gevoelens op allerlei gebied (huilbuien, boosheid, euforie e.d.)
Ik zie u graag in mijn praktijk